Nedan finner du frågor och svar på de vanligaste frågorna vi får angående nollningen. Skulle det du undrar över inte finnas med nedan ber vi dig vända dig till kontaktfilken där du finner kontaktuppgifter till både Nollningskommitén, ditt program/sektion och Halmstad Studentkår.

När är nollningen?

Årets nollning kommer vara 10 soliga dagar mellan 23 augusti och 1 september.

Vad är nollning?

Som nybliven student har du noll högskolepoäng och kommer därför att kallas för “Nolla” under nollningens tio dagar. Nollningen är ett utmärkt tillfälle att lära känna den nya staden om du är nyinflyttad, lära känna Campus och Högskolan men framför allt en chans att träffa nya vänner inför din studieperiod. Här kan du läsa mer om Nollningen.

Målet med nollningen är att välkomna nya studenter till trygghet genom kunskap, gemenskap, utmaning och glädje.

Vad gör man på nollningen?

Under nollningen leker vi, går rundvandringar både på campus och i staden, festar tillsammans och ser till att skapa en trygghet och gemenskap med förhoppning att det skall hänga i under din studietid. Man deltar på nollningen efter egen förmåga och önskan, inget är tvång.

Måste jag anmäla mig?

Svenska studenter behöver inte anmäla sig, men du ska ha betalat in ett Kårmedlemskap –  se också till att ha koll på den avgift din nollegrupp tar ut första dagen på nollningen, kolla i ditt nollebrev. Läser du som x-change student måste du anmäla dig och gör det via mail till din nollningsgrupp.

Vem får delta i nollningen?

Som nybliven student på Högskolan i Halmstad är du välkommen att delta i nollningen, men först måste du bli medlem i Halmstad Studentkår, då det är Studentkåren som anordnar nollningen. Läs mer under fliken Studentkåren för att lära dig mer om vad du får ut av ditt kårmedlemskap och vad du kan engagera dig i under din studietid.

Vad kostar det?

För att delta behöver du vara medlem i Studentkåren innan Nollningen börjar, det kostar 290 kr för en termin eller 500 kr för ett helår. Klicka här för att göra din inbetalning. Utöver detta tillkommer en avgift som din nollningsgrupp tar ut vilket varierar (se ditt nollebrev för denna kostnad). Önskar du vara med på fest som avslutar nollningen kostar det 280 kr som betalas under nollningsdagarna, biljett kommer att kunna köpas då via appen VIP-Monkey som finns där appar finns!

Hur gör jag om jag inte har någon bostad?

Ett tips kan också vara att kontakta din nollningsgrupp för hjälp, se fliken för Kontakt för att hitta uppgifter till dem. Det finns även ett flertal vandrarhem som går bra att kontakta, du hittar dem under fliken Bostad.

Måste man vara med från första dagen eller går det “hoppa in” lite senare?

Självklart kan man hoppa in senare! Skulle du dyka upp senare än första dagen på nollningen ber vi dig ta kontakt med din nollningsgrupp för att meddela vilken dag och tid du tänkt komma för att de skall kunna vägleda dig rätt, se under fliken Kontakt.