I Halmstad finns flera olika fastighetsföretag, vi tipsar här under om några du kan söka dig till. Fungerar inte detta kan du också kika på blocket.se där det brukar vara en del lägenheter att söka sig till. Du kan också på samma sida lägga ut en annons och söka lägenhet genom att hyresvärden kontaktar dig.


Studentkårens bostäder
Halmstad studentkår erbjuder drygt 500 studentboenden som du kan söka när du blir medlem.  Det finns många sätt att bo på som student: inneboende, korridorrum, egen eller delad lägenhet. Vi erbjuder högskolestuderande i Halmstad ett studievänligt och attraktivt boende i närhet till såväl Högskolan som centrum. Ambitionen är att skapa goda förutsättningar för såväl effektiva studier som gemenskap och avkopplande fritid. Gemenskap mellan hyresgästerna främjas genom att alla har tillgång till gemensamma ?uteplatser och samlingslokaler. Följ länken för mer information!

HFAB
HFAB har ett stort utbud av studentlägenheter som du kan söka via deras hemsida. Här jobbar man via ett kösystem där du samlar poäng och använder de poängen att söka lägenhet med. Man kan också söka ”Lägenhet direkt”, där du söker lägenhet genom att klicka i en intresseanmälan samtidigt som tiden för ansökningarna öppnas. Är du intresserad av detta bör du registrera dig på deras hemsida genast!

Akelius Fastigheter
Akelius Fastigheter erbjuder flera olika lägenheter runt om i Halmstad med olika storlekar. Du söker lägenheterna genom att skapa en profil på deras hemsida och gör intresseanmälningar där. Följ länken för mer information!

Natti Natti
Natti Natti är beläget mitt emot Halmstad tågstation och har nära till centrum. Här erbjuder man möblerade rum till studenter som innefattar säng, sängbord, skrivbord, TV, mini-kylskåp, garderob och diverse lampor. På rummet finns även ett eget tillhörande badrum med toalett och dusch. Värme, vatten och el ingår i hyran. Det finns även tillgång till 2 kök som delas med övriga boende samt matsal och tvättstuga. Följ länken för mer information!

Willhem
Willhem är ett bostadsbolag som har studentbostäder och vanliga hyresrätter runt om i  Halmstad och Sverige. Följ länken för mer information!

Hyrabostad
Förmedlingen Hyra Bostad visar lediga hyresrätter och studentbostäder från flera mindre privata hyresvärdar i Halmstad.

Bostad Halmstad
Bostad Halmstad är en fristående del av Ravensberg Consulting AB och erbjuder, som namnet redan avslöjat, bostäder i Halmstad. Man har 9 olika fastigheter som man förvaltar. Följ länken för mer information!

Studentlya.nu
Studentlya.nu är Sveriges största bostadsajt för studenter. Detta är en sajt som hjälper studenter att söka och hitta boende inför, under och delvis efter studietiden. Studentlya.nu äger själva inga studentrum, lägenheter eller annat boende utan är endast en förmedlingssajt. Följ länken för mer information!

Strandparken
Som student kan du bo på Strandparken under höst- och vårterminen. Många internationella studenter väljer att bo här. Närheten till andra studenter gör att det lätt bildas en trivsam gemenskap på området. Dessutom är det placerat endast cirka tio minuters cykelväg från såväl högskolan som centralstationen. Här finns möjlighet till aktiviteter på området såsom volleyboll, dedikerade grillplatser, fotboll med mera – allt för att öka gemenskapen mellan studenterna! Följ länken för mer info!